Lingerie belangrijk voor mentale gezondheid | Fashionchick

2022-03-16 08:43:39 By : Ms. Cherry Fan

Iedereen houdt van mooi ondergoed, maar veel mensen vinden het zonde om er veel geld aan uit te geven. Toch is het wellicht de investering waard! Het schijnt namelijk goed te zijn voor je geestelijke gezondheid. Zelfs als niemand anders het ziet.

Het is geen geheim dat lingerie aantrekkelijk bevonden wordt door mannen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mannen het opwindender vinden om vrouwen in lingerie te zien, dan helemaal naakt. Maar veel vrouwen dragen luxe onderkleding puur voor zichzelf, zonder daarbij aan hun partner te denken. “Lingerie en sexy ondergoed werden vroeger beschouwd als iets dat speciaal bedoeld was voor de partner”, vertelt psycholoog Danielle Forshee aan HuffPost. “Maar we zitten nu in een tijd waarin vrouwen zich empowered voelen door te zeggen: Ik draag dit voor mezelf, zodat ik me sexy kan voelen, als ík daar zin in heb.”

Natuurlijk is niet iedereen een liefhebber van luxe lingerie en verkiezen sommigen vrouwen comfort boven esthetiek. Maar onderzoek wijst uit dat veel mensen een mentale boost krijgen als ze mooie lingerie dragen, zelfs als ze niet seksueel actief zijn. Hoe werkt dat precies? “Het geeft ons zelfvertrouwen en zelfrespect.” vertelt gedragspsycholoog Carolyn Mair, auteur van The Psychology of Fashion. “Als we ons zelfverzekerd voelen, zien we er aantrekkelijker uit, omdat we de neiging hebben om anders te staan, lopen, spreken en gebaren.”

Ze legt uit dat zelfvertrouwen ons krachtiger maakt en dat wordt geassocieerd met sexy. “Mooie lingerie kan het gevoel van eigenwaarde vergroten, en daardoor gevoelens van vrouwelijkheid, seksuele bevrijding en innerlijke kracht oproepen. Dat kan een heel positief effect hebben op onze emotionele toestand.” Het is geen magische pil, maar het helpt wel een beetje om je sensueler en zelfverzekerder te voelen.

Tevens is onze kleding doorgaans gebonden aan culturele en maatschappelijke normen. Maar bij lingerie is dat niet per se het geval. Dat ziet namelijk niemand, of alleen onze partners, dus kunnen we helemaal zélf bepalen wat voor ondergoed we willen dragen. Die vrijheid kan therapeutisch werken, omdat wij lingerie kunnen dragen die echt een weerspiegeling is van onze creativiteit en persoonlijke smaak.

Daarnaast is eigenlijk alles wat we doen om onszelf te verzorgen, goed voor onze mentale gezondheid (selflove = selfcare). En mooie lingerie kan daar aan bijdragen. Of het nu sexy ondergoed is, of gewoon basic ondergoed van een mooiere kwaliteit dan je gewend bent. Je geeft jezelf een cadeautje en een beetje liefde door het te kopen, én te dragen. Dat laat ziet dat je jezelf de moeite waard vindt.

Dame De Paris Plunge Bh | Wired Padded Egyptian Ivory

Women Bodywear bh zonder beugel donkerroze

bh top Symmi met ribstructuur (set van 2) zwart/beige

Women Bodywear voorgevormde bh zonder beugel Gishlane donkerroze

Beugel-bh Mably met gebloemde kant

Beugel-bh AMELIE van gebloemde kant

Push-up-bh Jolina fijne kant in onderbusteband

De 5 beste vitamines voor je huid

Huidtype of huidconditie: dit zijn de 3 verschillen

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook De 5 sieraden trends van 2021 Fashion Lees ook De leukste styletips voor iedere sport Fashion Lees ook De Y2K trend Fashion Lees ook Je bikini ondersteboven dragen is volgens Instagram dé trend Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

De leukste styletips voor iedere sport

Je bikini ondersteboven dragen is volgens Instagram dé trend

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.

De vernieuwde What to Wear App!