Zo kweek je beestachtige armen als Schwarzenegger

2022-07-01 21:11:11 By : Ms. vicky zhang

Wijze lessen van de grootmeester.

'Kracht komt niet voort uit winnen. Het zijn de worstelingen, die je sterke punten ontwikkelen,' aldus all-time legende Arnold Schwarzenegger. En die wijsheid gaat ook op voor het trainen van je triceps. Dé spier die je moet trainen voor grotere armen. Hoe? Gewoon de grootmeester volgen, dan volgen die kanonnen van armen vanzelf. Tijd om je mouwen op te stropen en je ledematen af te fakkelen. Hasta la vista, baby!

Maar welke oefeningen deed Arnold om zijn armen op te pompen tot formaatje reusachtig? Dat zie je hieronder. Lees, en leer van de grootmeester.

Bankdrukken is niet alleen voor een flinke chest. Zo hebben studies uitgewezen dat een smallere grip bij bankdrukken een grote activering van de triceps oplevert. Een favoriet van Arnold, dus een favoriet van jou.

Een welbekende manier om je triceps op te blazen. Maar Arnold had nét een andere manier om triceps-extensies uit te voeren. Hoe dan? Allereerst: liggend. Vervolgens 6 herhalingen richting het voorhoofd, dan 6 herhalingen achter het hoofd en vervolgens 6 herhalingen bankdrukken met hetzelfde gewicht. Gegarandeerd dat je the pump zult voelen.

Net even anders dan de pushdown. In vergelijking met de tricep pushdown techniek heeft de pressdown meer voordeel voor de ontwikkeling van je borstspieren vanwege de positionering van je schouders en armen. De tricep pressdown is erg effectief om je spierweerstand en uithoudingsvermogen te trainen. Gevolg? Je wordt sterker.

De naam doet altijd wat ongezellig aan, maar skull crushers zullen echt niet zorgen voor een kapotte schedel. Het mooi van deze is oefening is de volledige focus op je triceps. Skull Crushers spreken vooral de lange kop van de tricep spier aan, de kop die vaak vergeten wordt. Tijd om deze in je trainingsschema toe te voegen dus. En wees gewaarschuwd: Arnold is watching you.

'Can we kick it? Yes we can!' Deze oefening focust op het sterker en groter maken van de achterzijde van je bovenarmen. Omdat je per arm traint, komen zowel je links als rechter triceps evenredig aan bod. Bij andere oefeningen bestaat het gevaar dat je dominante arm nét iets meer gewicht op zich neemt, maar dat kan bij Triceps Kickbacks niet. Een cruciale oefening voor evenwichtige groei, opdat er geen scheefgroei ontstaat. Niet overtuigd van symmetrie? Ga dan maar eens de discussie aan met Schwarzenegger.

Misschien wel de zwaarste oefening voor je triceps. En niet omdat je alleen je triceps aanpakt, maar ook een aantal andere spiergroepen. Tricep Dips is een effectieve compound oefening voor het trainen van je triceps. En het mooie is: je hebt nauwelijks benodigdheden nodig om de oefening uit te voeren. Wil je voor het echte werk gaan? Probeer dan eens het tempo te verlagen, want hoe langzamer, hoe zwaarder.