Leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap blijven fit in de pauze - Weblog Zwolle - Nieuws

2022-07-22 21:01:02 By : Mr. Tommy Peng

Zwolle – Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap kunnen voortaan fit blijven in de pauze en tussenuren. Directeur Hiske Kromdijk opende samen met leerlingen een sportveld en fitness-park op het schoolplein.

De Nationale Sportweek begon goed voor Coenraad Maljaars, docent lichamelijke opvoeding. Zijn lang gekoesterde wens kwam uit met de opening van het multicourt en een fraaie plek voor fitness. “We hebben er lang voor moeten strijden maar het is gelukt.” Maljaars is blij dat de stoeptegels op het schoolplein plaats hebben gemaakt voor een felgekleurd sportveld. Leerlingen kunnen er voetballen, basketballen en hockeyen. Ook denkt hij dat Thorbecke SG tegemoet komt aan de wensen van de leerlingen. “Je ziet dat jonge mensen veel belangstellingen hebben voor fitness. Nu kunnen ze hier leren hoe ze de basisoefeningen goed kunnen uitvoeren.”

Dat bleek al snel toen de eerste leerlingen de halters ter hand namen en de spieren lieten rollen. Het bankdrukken kon rekenen op grote belangstelling. Terwijl sommige leerlingen geen enkele moeite hadden met de twintig kilo zware stang bleek dat het voor anderen nog net een maatje te groot was. Ook werd al snel duidelijk dat enkele bikkels enthousiast hun squats maakten met een vijftien kilogram zware stang in de nek.

Het sportplezier was echter van korte duur. Toen de zoemer onverbiddelijk klonk verruilden de leerlingen, met frisse tegenzin, het sportveld weer voor de schoolbanken.

Voer je e-mailadres in om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe artikelen.

Voeg je bij 26.856 andere abonnees

Tel.: 038 – 369 0 535 Post: Postbus 1095, 8001 BB Zwolle E-mail: info@weblogzwolle.nl Weblog Zwolle is onderdeel van Stichting Zwolle Online   Download VCF-kaart