Nummer 1 volleybal verliest eerste set, overleeft Houston met 3-1 en blijft ongeslagen - The Daily Texan

2022-09-16 21:01:39 By : Ms. Alisa zhang

Tori Garcia, sportverslaggever 16 september 2022Voor het eerst sinds 2010 stond het nummer 1 volleybalteam uit Texas donderdag in Gregory Gym tegenover de Houston Cougars en won de wedstrijd in vier sets.Nadat Texas de eerste set tegen de Cougars had laten vallen, toonde Texas zijn competitieve veerkracht gedurende de wedstrijd, waarbij het de volgende drie opeenvolgende sets won en zijn algehele record verbeterde tot 7-0.Senior outside hitter Logan Eggleston bewees opnieuw haar dominantie aan het net met 20 kills in de nacht.Texas stond in de eerste set voor een eye-opening test.De Cougars waren in het volledige ritme met een voorsprong van vier punten toen Texas werd gedwongen een time-out in te roepen om zich te hergroeperen.De Longhorns leken echter nog steeds wankel aan het net met miscommunicatie en problemen bij de terugkeer.Slechts één punt gescoord sinds de time-out, de Cougars brachten het scorebord naar een 11-3 voorsprong totdat Texas werd gedwongen een nieuwe time-out te geven.Een mid-set vervanging van tweedejaars outside hitter Melanie Parra voor eerstejaars libero Emma Halter leek zowel Texas-spelers als fans in staat te stellen wat vaart te krijgen.Echter, tips van de Cougars en fakes over het net gooiden de Longhorns er volledig vandoor, en de Cougars pakten de eerste set met 25-17.Set twee voor de Longhorns was veel meer aan elkaar gewaagd en Texas liet vanaf het begin zijn competitieve kant zien.Met een achterstand van vijf punten moesten de Cougars hun eerste time-out van de wedstrijd nemen.Asjia O'Neal, roodhemd senior middenblokker, zette de toon in de tweede set met haar dominantie aan de servicelijn.Nadat de Longhorns hun voorsprong hadden vergroot tot 10 punten, namen de Cougars hun tweede time-out van de nacht in de hoop momentum te verzamelen om weer in de set te komen.De Cougars hadden wat problemen met de serviceretour gedurende de wedstrijd, waardoor Texas enkele gemakkelijke punten kon scoren.Eggleston eindigde de tweede set met drie kills, maar haar blokkerende dominantie aan het net was van cruciaal belang in Texas en won de tweede set met 25-16.Met de settelling vast, bleven de Cougars binnen een achterstand van vier punten in set drie totdat de verdedigings- en blokkeringsproblemen zich begonnen op te stapelen tot het punt waarop Houston een time-out moest afroepen.De Cougars konden simpelweg hun ritme niet vinden.Kill na kill, de Longhorns toonden hun dominantie gedurende de set op weg naar een gemakkelijke overwinning op 25-12, met Eggleston's 13e kill van de nacht als de genadeslag.De Cougars wonnen wat van hun verloren momentum terug aan het begin van de vierde set.Houston's blokkering toonde opnieuw hun competitieve energie en was een belangrijke factor bij het nemen van de eerste voorsprong sinds het begin van de tweede set.Een time-out werd genomen door Texas hoofdcoach Jerritt Elliott, waardoor de Longhorns zich konden hergroeperen.Daarna bracht Texas uiteindelijk de set in evenwicht en nam de leiding.Vanaf daar was de set nek aan nek.Bij 23-22 zorgde Texas voor een voorsprong van één punt, en dat kwam uiteindelijk het dichtst in de buurt van de Cougars.Een kill van Parra zorgde voor matchpoint en dwong een laatste Houston-time-out af, en met O'Neal aan de servicelijn en een returnfout van Houston, pakten de Longhorns set vier op 25-22 en grepen de wedstrijd vast.De nummer 1 Longhorns keren vrijdag om 19.00 uur terug naar Gregory Gym om het op te nemen tegen High Point in de hoop hun ongeslagen 7-0-record uit te breiden met nog een sterke thuiswedstrijd.Officiële krant van de Universiteit van Texas in Austin