Thuis sporten tijdens de lockdown: essentiële producten

2022-05-14 03:14:04 By : Ms. William Lam

Sportscholen zijn bedrijven waarbij de gevolgen van een lockdown keihard worden gevoeld. Voor sportscholen zelf is hier niet veel aan te doen.

Iedereen die normaal gesproken naar de sportschool gaat kan echter wél aanpassingen maken om ook tijdens een lockdown zo goed mogelijk te blijven sporten. Het draait om drie dingen: een geschikte plek, de juiste apparatuur en discipline.

Ga na hoe je traint Natuurlijk is het niet te doen om de sportschool één op één te vervangen door een home gym. Door de juiste producten aan te schaffen kun je echter wel ervoor zorgen dat je lekker kunt blijven trainen. Die corona kilo's hoeven er niet aan te komen met de juiste voorbereiding, slimme investeringen en een gezonde dosis motivatie. In deze blog nemen wij je mee langs de mogelijkheden. Wil jij goed thuis kunnen sporten tijdens de lockdown, bedenk je dan van tevoren goed hoe je traint en wat voor jou belangrijk is.

De beste producten voor thuis training Er zijn uitstekende sport- en fitness producten verkrijgbaar waarmee je thuis effectief en plezierig kunt trainen. Maar wat zijn nu de beste producten en apparaten voor een goede home workout? Dat hangt vooral af van wat je doelen zijn en hoe je het liefste traint. Vandaar dat je daar het beste van tevoren goed over na kunt denken.

Wat je ook doet: je wilt waarschijnlijk goed je progressie kunnen meten. Denk dan in de eerste plaats natuurlijk aan een weegschaal. Kies voor de beste weegschaal om je vetpercentage te meten. Een dergelijke uitgebreide en slimme weegschaal zorgt ervoor dat je ook thuis je progressie goed in de gaten kunt houden.

Wat verder de beste producten voor thuis training zijn, is vooral afhankelijk van de voorkeurstraining: cardio of kracht.

Denk bij cardio aan de volgende producten en apparaten:

Bij krachttraining kun je denk aan:

Zorg voor een goede ruimte Voor de een zal het eenvoudiger zijn om een goede ruimte te vinden om in te trainen dan voor de ander. Idealiter heb je een zolder of hobbykamer beschikbaar om te sporten in huiselijke kring. Heb je deze niet, kies dan voor de ruimte waar je het lekkerst kunt trainen. Je dient genoeg bewegingsruimte te hebben.

Discipline is de sleutel Vaak beginnen mensen enthousiast aan thuis trainen maar komt de klad er al snel in. De sportschool motiveert vaak. Je betaalt er immers voor, dus je gaat. En als je eenmaal onderweg bent, heb je er ook echt zin in. Probeer wanneer je thuis gaat trainen tijdens een lockdown om motivatie te vinden. Maak concrete doelen en plan bewust ruimte in zodat je genoeg tijd hebt voor je workouts. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat je na een enthousiast begin al snel wegzakt. Juist daarom is het zo belangrijk om te sporten met de juiste producten en in een geschikte ruimte. Zo creëer je de voorwaarden om er ook echt van te genieten en het maximale eruit te halen.

Raadpleeg de bron en/of aanbieder voor meer informatie over dit bericht. Nieuws kan veranderen, fouten of onjuistheden omvatten. Lees ook onze disclaimer en rapporteer a.u.b. berichten, reacties en/of beeld die ingaan tegen onze voorwaarden.

Klik op de onderstaande tags voor relevante berichten, indien aanwezig ...

Binnen deze groep treft u persberichten en informatie van derden m.b.t. hun producten en diensten.

Deze groep kan gesponsorde informatie omvatten.

ZorgKrant.nl is een initiatief van de stichting Care Net Holland!

(c) 2019 - 2022 Stichting Care Net Holland (CNH), Monster - Netherlands.