Voeg de Barbell Row toe aan je fitness routine voor een ijzersterke rug

2022-03-16 08:37:22 By : Mr. Syed Yasir

Veel mannen vinden het trainen van de borst, armen en schouders het meest aantrekkelijk. Dit zijn immers de spieren waar jezelf het meest zicht op hebt. Mocht jij bezig zijn met het bouwen van een krachtig, sterk lichaam dan mag de rug absoluut niet ontbreken. Een van de essentieelste oefeningen voor de rug is de loodzware barbell row.

Dit is een oefening die cruciaal is voor spiergroei en voor de algehele gezondheid en balans van je romp. Het is kortom een beweging die je absoluut nodig hebt in je trainingsrepertoire. Het helpt ook om je schouders haast kogelwerend te maken en het versterken van de rugspier die voorkomt dat je schouders naar voren rollen als je opstaat. Dit is een veel voorkomend probleem voor lifters die vaak bankdrukken. De oefening helpt simpelweg bij het versterken de gehele rug en stabiliteit, waardoor je ontiegelijk veel andere oefeningen veilig kan uitvoeren.

De sleutel om het maximale uit de barbell row te halen? Voer hem goed uit. Alsjeblieft.

De roeibeweging is een klassieker binnen het trainen. Je doet er waarschijnlijk al een paar binnen je huidige schema in de vorm van dumbbell row of cable rows. Maar het is de barbell row die je training naar een hoger niveau tilt.

Waarom? Begin met het feit dat je gewoon zwaarder kunt tillen. Je gebruikt immers twee armen in plaats van één. De beweging daagt ook meer spiergroepen uit dan de andere roeibewegingen. Bovendien dien je de romp in positie te houden. Ja, het is een oefening voor de rug. En ja, het is ook zeker een oefening ten gunste van het hele lichaam.

Doe de barbell row aan het begin van je training; het vergt nu eenmaal veel van je concentratie en kracht. Wanneer je zulke oefeningen waarbij je meerder spiergroepen aanvalt, wil je ze vroeg in je training gedaan hebben. Maak van deze oefening je belangrijkste focus wanneer je het traint en probeer het minstens twee keer per week te doen.

Zorg zeker in het begin dat je de stang vanuit een rek pakt en niet vanaf de grond. Pak de stang vast met een bovenhandse greep, handen op schouderbreedte. Buig je knieën een beetje en duw je uiteinde wat achteruit. De barbeel laat je op je dijen rusten. Je hamstrings moeten worden ingeschakeld en je core is aangespannen. Zorg ervoor dat je schouders zich op een hoger niveau bevinden dan je achterwerk en dat je schenen loodrecht op de grond staan. Dit is het begin.

Knijp nu je schouderbladen samen. Buig vervolgens de schouders en ellebogen omhoog, trek de balk omhoog en naar achteren en probeer hem aan te raken met je romp. Let op: enkele centimeters boven je navel. Je ellebogen moeten een hoek van 45 graden behouden en je moet meestal met je bovenarm trekken. Pauzeer wanneer de stang je romp raakt (of bijna) en ga dan langzaam terug naar de startpositie. Denk aan het doen van 3 sets van 8 tot 10 herhalingen.

Om het duidelijk te maken, hebben we hieronder een vriend van de show voor je.

Pick your program here – http://athleanx.com/x/my-workouts Subscribe to this channel here – http://bit.ly/2b0coMW The barbell row is one of the most commonly performed back exercises. It is also one of the heavy back exercises that gets performed incorrectly the most.

Heb je al genoeg spiermassa opgebouwd en wil je juist droog worden? Dan gaan deze tips je daar zeker bij helpen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

© 2022 Manners Magazine. Alle rechten voorbehouden Hosting by Xynta